Introduction » ♥ Корисні статті ♥ » День Матері (2 неділя травня)


        

День Матері (2 неділя травня)

 

Цена:
0 грн (Неплательщик НДС)

into the basket:
  шт.  

День Матері – це міжнародне свято, яке відзначається у більшості країн світу. В Україні, як і в ще 84 країнах світу святкування припадає на другу неділю травня.

 

Вперше поняття «День матері» з’явилося в США в 1782 році. Джулія Ворд Гоу – відома на той час пацифістка пропонувала об’єднатися матерям задля миру у світі. Тоді її заклик не був особливо відміченим і підтриманим. Наступною стала Анна Джавіс, також с США, яка запропонувала виділити день для вшанування матерів та їх ролі в житті кожної людини, що теж не отримало підтримки у органів влади. Тільки у 1914 році американський президент вперше у світі ввів свято «День Матері» офіційним святом країни. Після Першої Світової війни до цього долучилися і країни Європи.

 

Якщо говорити про українців, то першими, хто долучився до святкування Дня Матері, була канадська діаспора. Було це у 1928 році. Наступного року таке святкування вже відбувалося у Львові за ініціативою львівянки, редактора тижневика «Жіноча доля» Олени Кисілевської. Ця ініціатива широко була підтримана на західних землях України.

 

З 1939 року це свято було заборонено радянською владою. І таким чином 8 березня взяло на себе цілковиту увагу народу як свято жінок і мам у тому числі.

 

Початок відродження «Дня Матері» припав на 1990 рік, коли завдяки зусиллям Союзу українок свято повернулося в Україну.  Офіційно ж було внесено це свято в календар тільки 10 травня 1999 року.

 

В цей день прийнято вітати Матерів дарувати їм подарунки та збиратися всією сім’єю для привітання та святкування. Не дивлячись на те, щ в Україні це свято відзначається з 2000 року, воно поки ще не стало настільки «розкрученим» як 8 березня, але щодалі все більше сімей святкують це свято і найчастіше використовують як привід поздоровити найстаршу жінку сім’ї - бабусю.

 

А й справді – травневий день – це привід зустрітися на природі, дачі або в селі, щоб привітати та відзначити День Матері.

 

Щодо подарунків. У світі подарунками до «Дня Матері» обирають щось особисто для мами (листівки, книги, прикраси, аксесуари тощо) або щось для її дому: предмети декору, потрібні дрібнички, елементи інтер’єру – щось таке, що любить матуся та щось таке, що додасть її дому затишку!

 

Є ще одна дуже цікава ідея – це Банка з 50 висловами вдячності від доньки або сина до мами. Це слова, які ми забуваємо або не встигаємо сказати мамі. Слова, які мама хотіла б від нас почути більш за все на світі, більш за всі подарунки…

Ця банка розроблялась мною як така, що допоможе кожній людині донести до мами слова щирої вдячності від свого серця! Встигніть сказати потрібні слова вчасно!!!

 

Банки для мами, з побажаннями, висловами тощо: https://www.poli-art.com.ua/banochki-romanticheskie-c5_27_2.htm

 

Авторські подарунки та прикраси в наявності: https://www.poli-art.com.ua/v-nalichii-c8_0_1.htm

 

Автор статті – Поліна Петровець

Малюнок - з інтернету

Використання тексту тільки з посиланням на джерело: https://www.poli-art.com.ua

MTM5MzQyO